Hala produkcyjna to przestrzeń, na której w szczególności należy zachować higienę. Jednocześnie przebywa na niej mnóstwo pracowników, obsługujących maszyny, linie produkcyjne, czy też procesy dedykowane. Rygor utrzymywania higieny podnoszony jest również w przypadku obcowania z żywnością. Jakie zatem dozowniki do mydła oraz substancji dezynfekujących powinny znaleźć się nie tylko w toaletach, ale i przy wejściu do takich hal? Przekonaj się, zapoznając z poniższym wpisem.
Liczy się odpowiedni materiał
Jeżeli zakład pracy zatrudnia wielu pracowników, to dozowniki do mydła w płynie powinny być wykonane z odpowiedniego, odpornego na częstą eksploatację materiału – niepodważalnie jest nim stal nierdzewna. Pozwoli ona urządzeniom funkcjonować niezawodnie przez bardzo długi czas. Ponadto jest ona bardzo łatwa w czyszczeniu, co przy dużej liczbie osób zawsze jest atutem.
Grunt to właściwa pojemność
Pojemniki na mydło w zakładzie są ciągle puste? Oznacza to, że mogą nie mieć odpowiedniej pojemności. Dla miejsc publicznych, gdzie dziennie z łazienek korzysta bardzo duża liczba ludzi, dozowniki do mydła nie powinny objętościowo schodzić poniżej 1000 – 500 ml (wszystko również zależy od dostępnego miejsca w pomieszczeniu). Dobrze dobrane pod tym względem modele pozwolą regularnie uzupełniać mydło bez obawy o to, że wcześniej go zabraknie.
Rodzaj montażu dyspensera
Dozowniki łazienkowe, mając na względzie wygodę użytkowania, najczęściej przytwierdzone są do ściany, czy też schowane w blacie. Dyspensery umieścić jednak można również na specjalnie przygotowanych do tego stojakach. Wyposażyć da się je również w tackę, dzięki której będzie się miało pewność, że nic nie skapnie na posadzkę. Takie punkty na hali produkcyjnej, gdzie wymaga się wysokiego zachowania higieny, to prawdziwy strzał w dziesiątkę.